НАСЛОВНА / Актуелно ! / Два милиона људи на про-породичном скупу у Риму!

Два милиона људи на про-породичном скупу у Риму!

Потпуни успех про-породичних снага у Италији! Према прецени организатора око 2 милиона људи је присуствовало протесту организованом поводом предлога закона који би регулисао истополне заједнице и представљао први корак ка легализацији истополних бракова, што би подразумевало редефинисање брака, брачне заједнице и природне породице.

Подсећамо све који нас прате, да нови нацрт Грађанског законика Републике Србије срећом остаје при дефиницији брака као заједнице мушкарца и жене , на чему похваљујемо ауторе. Ипак, исти нацрт предвиђа могућност да се посебним законом уреде истополне заједнице, а предлози који се могу чути иду у правцу изједначавања статуса истополних заједница са ванбрачним заједницама. Обзиром да према важећим законима, ванбрачне заједнице имају истоветна права као и брачне заједнице, такво решење би нпр. омогућило и усвајање деце од стране истополних партнера.

Једино питање које се поставља је: КОЛИКО ће људи изаћи на улице Београда?

Приредио др Немања Зарић, Центар за заштиту породице

О Центру: Центар за заштиту породице

Центар за заштиту породице
Центар за заштиту породице посвећује свој рад одбрани фундаменталних људских права и права родитеља, деце и породице, као и активностима против даље промоције антипородичних "нових људских права".