НАСЛОВНА / Активности / Јавна расправа о нацрту Грађанског законика

Јавна расправа о нацрту Грађанског законика

Представник Центра за заштиту породице др Немања Зарић присуствовао је јавној расправи о нацрту новог Грађанског законика одржаној у Апелационом суду у Новом Саду 29. јануара 2016. године. Нажалост, расправа о, за нас најзначајнијим одредбама из дела о породичним односима није одржан овом приликом.
Ипак, сматрамо да је расправа одржана на високом нивоу, уз присуство бројних судија, представника удружења адвоката и уопштено речено, правника. Зачудило нас је одсуство других удружења које се баве питањима људских права и питањима које се тичу породице, обзиром да је требало да се расправља о тако важним темама као што су сурогат материнство, истополне заједнице, еутаназија, забрана физичког кажњавања деце, право родитеља на васпитавање деце у складу са својим уверењима итд. Од представника политичких организација, присутан је био само гдин Бошко Обрадовић, председник Српског покрета Двери. Изгледа да нашим политичарима горе наведене теме нису значајне. Ипак, поручујемо им да се налазе у изборној години и да би морали да обрате пажњу на проблеме са којима се породице суочавају и на различите покушаје увођења нових антипородичних идеологија.

Центар за заштиту породице ће уложити бројне предлоге и критике креаторима новог Грађанског законика о чему ћемо вас редовно обавештавати.

О Центру: Центар за заштиту породице

Центар за заштиту породице
Центар за заштиту породице посвећује свој рад одбрани фундаменталних људских права и права родитеља, деце и породице, као и активностима против даље промоције антипородичних "нових људских права".