НАСЛОВНА / Актуелно ! / Обележен Глобални дан родитеља

Обележен Глобални дан родитеља

Центар за заштиту породице је у сарадњи са сродним удружењима (Центар „За бебе“, Удружење „Опстанак“, Удружење „Помоћ породици“ и Удружење „Ко нам трује децу?“) обележио 1. јун, Глобални дан родитеља, кампањом под називом „Хвала мама! Хвала тата!“. На штанду у Кнез Михајловој улици у Београду, уз дечије песмице, поделу балона и пакетића, пролазници су могли да се распитају о активностима наших удружења.

Глобални дан родитеља је установљен 2012. године од стране Генералне скупштине Уједињених нација са циљем да укаже на огроман значај који родитељи имају у васпитавању своје деце. Центар за заштиту породице међу својим приоритетним задацима има управо одбрану фундаменталног права родитеља да одлучују о образовању и васпитању своје деце. Било нам је велико задовољство да на улици видимо насмејане мајке и очеве када смо им се захваљивали јер су родитељи. Овом акцијом такође желимо да покажемо да у Србији постоје и невладине организације којима је породица на првом месту, и да активности удружења грађана не морају нужно да значе и борбу против свега што је у складу са традиционалним вредностима нашег народа. У прилогу погледајте кратак видео-клип са манифестације „Хвала мама! Хвала тата!“.

 

Центар за заштиту породице

 

 

 

О Центру: Центар за заштиту породице

Центар за заштиту породице
Центар за заштиту породице посвећује свој рад одбрани фундаменталних људских права и права родитеља, деце и породице, као и активностима против даље промоције антипородичних "нових људских права".