НАСЛОВНА / Актуелно ! / „Образовни“ пакети повучени на дораду – није довољно!

„Образовни“ пакети повучени на дораду – није довољно!

Драги пријатељи породице,

према наводима у данашњој штампи, као и званичном саопштењу на сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја, а у вези спорних „образовних“ пакета,  „препоручени начини реализације биће предмет преиспитивања стручних служби Министарства, јер се морају имати у виду узрасне карактеристике и шири контекст у коме дете одраста. Наиме, свим установама доставићемо прецизно упутство о коришћењу предложених садржаја,уважавајући аутономију установе да у складу са друштвеним окружењем и сопственом стручном проценом у већој или мањој мери угради у наставне јединице и део препоручених садржаја. Мишљења смо да ћемо ревидирањем појединих делова у духу наше културе и традиције, али уважавајући принцип нулте толеранције према било ком облику насиља постићи жељени циљ.

Иако овакву позицију Министарства просвете можемо сматрати успехом притиска који се врши како од стране потписника наше Петиције, тако и од стране интелектуалаца, сродних про-породичних група и удружења, наставника и професора и , пре свега породичних људи, сматрамо да није довољно ревидирати постојеће материјале, обзиром да су ови пакети принципијелно потпуно у супротности са правима родитеља и деце, као и преовлађујућом традицијом нашег народа.

Из тог разлога настављамо са петицијом и захтевом да се спорни „образовни“ пакети у потпуности ПОВУКУ!

До сада смо скупили преко 7500 потписа подршке петицији. Позивамо све породичне људе да подрже и поделе ову петицију.

Центар за заштиту породице

О Центру: Центар за заштиту породице

Центар за заштиту породице
Центар за заштиту породице посвећује свој рад одбрани фундаменталних људских права и права родитеља, деце и породице, као и активностима против даље промоције антипородичних "нових људских права".