НАСЛОВНА / Активности / Питања за Министарство просвете, науке и технолошког развоја

Питања за Министарство просвете, науке и технолошког развоја

Драги пријатељи породице,

обавештавамо вас да смо у име преко 10.500 потписника петиције „Зауставимо сексуалну индоктринацију наше деце“ предали писмо са питањима Министарству просвете, науке и технолошког развоја. Желимо да сазнамо све појединости о изради и имплементацији спорних „образовних“ пакета, како се таква катастрофална грешка више никада не би поновила. Овом приликом се захваљујемо УГ „Ко нам трује децу?“ на заједничком прикупљању потписа, као и бројним родитељима, наставницима и удружењима који су нас подржали и који су сугерисали даљи план акције на расветљавању чињеница везаних за ову тему.

Очекујемо да ће Министарство просвете одговорити на ова питања у законски предвиђеном року.

Питања можете прочитати у наставку саопштења.


Министарство просвете, науке и технолошког развоја

Група за заштиту од насиља и дискриминације

Немањина 22-26

Београд, Република Србија

Поштовани,

пишем Вам у својству председника Центра за заштиту породице и у име више од 10.500 породичних људи, потписника онлајн петиције “Зауставимо сексуалну индоктринацију наше деце” коју је организовао Центар за заштиту породице у сарадњи са Удружењем грађана “Ко нам трује децу?”, и молим да ми у складу са Законом о слободном приступу информацијама од јавног значаја (Сл.гласник РС” 120/2004, 54/2007, 104/2009, 36/2010) одговорите на следећа

ПИТАЊА

  1. Колико је средстава из буџета Републике Србије издвојено за израду “образовних” пакета, над којима ауторско право има Инцест Траума Центар?

  2. Посебно, колико је средстава уплаћено Инцест Траума Центру за израду ових пакета?

  3. Да ли је, и ако јесте, који је део “образовних” пакета израдило Министарство просвете, науке и технолошког развоја, а који део је израдио Инцест Траума Центар?

  4. Да ли су поред запослених у Министарству просвете, науке и технолошког развоја и Инцест Траума Центра ангажовани додатни спољни сарадници, и ако јесу, који појединци и/или организације су у питању?

  5. Ако су ангажовани спољни сарадници, да ли је и када организован јавни конкурс и на основу којих квалификација и критеријума су они изабрани?

  6. Да ли је Центар за развој програма и уџбеника Завода за унапређивање образовања и васпитања Републике Србије учествовао у изради ових пакета, и ако није, зашто није?

  7. Да ли је Национални просветни савет размотрио и усвојио израду и имплементацију ових “образовних” пакета?

  8. Да ли повлачење спорних “образовних” пакета и најава израде нових образовних садржаја од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја подразумева да Инцест Траума Центар неће више учествовати у изради нових образовно-васпитних садржаја?

  9. Ако су спорни “образовни” пакети повучени, када ће линкови ка њима и препоруке бити повучени са свих званичних интернет страница под ингеренцијом Министарства просвете, науке и технолошког развоја?

Очекујемо да ће нам одговори на ова питања бити достављени у законски предвиђеном року.

У супротном, бићемо принуђени да се обратимо Поверенику за информације од јавног значаја и заштиту података личности Републике Србије.

У Београду,
26. априла 2017.
Немања Зарић, председник
Центар за заштиту породице

 

 

О Центру: Центар за заштиту породице

Центар за заштиту породице
Центар за заштиту породице посвећује свој рад одбрани фундаменталних људских права и права родитеља, деце и породице, као и активностима против даље промоције антипородичних "нових људских права".