НАСЛОВНА / Актуелно ! / Референдум у Словенији – победа директне демократије!

Референдум у Словенији – победа директне демократије!

Про-породичне организације су однеле велику победу на управо одржаном референдуму о легализацији истополних „бракова“ у Словенији. Чак 63% изашлих на референдум је гласало ПРОТИВ, док је мање од 37% гласало ЗА.

На тај начин, закон о легализацији истополних „бракова“ који је Парламент Словеније изгласао у марту месецу ове године неће ступити на снагу.

Ово је велика победа не само про-породичног лобија у Словенији, оличеног у организацији „За децу!“, већ и словеначког народа, који је доказао да и поред свих утицаја анти-породичног лобија састављеног од политичара, мас-медија и радикалних сексуалних активиста није одустао од породичних вредности и који је интерес деце ставио на прво место. Браво Словенци!

Ово је победа и директне демократије, доказ да самовоља политичара може да се ограничи када се народ заиста пита.

Победа породице у Словенији је и наук породицама у Србији, сада када се крећемо ка изменама Грађанског законика који за циљ има, између осталог, постављање основа за легализацију истополних заједница и легализацију сурогат материнства, две законске основе које би омогућиле хомосексуалцима у Србији да формирају „породице“.

Очување Уставне дефиниције брака и породице, апсолутно одбијање изједначавања статуса истополних заједница са статусом природних породица, борба против легализације сурогације – само су неки од корака неопходних у одбрани породице на којима ће Центар за заштиту породице инсистирати.

 

Др Немања Зарић, генерални секретар Центра за заштиту породице

О Центру: Центар за заштиту породице

Центар за заштиту породице
Центар за заштиту породице посвећује свој рад одбрани фундаменталних људских права и права родитеља, деце и породице, као и активностима против даље промоције антипородичних "нових људских права".